Wat is SEO?

Search Engine Optimization

SEO prijzen


De meeste mensen die op internet gaan doen een zoek opdracht bij een zoekmachine, Google is in Nederland één van de meeste gebruikte zoekmachines. Om hoog in de ranking te komen bij Google moet je aan een aantal voorwaarden doen die Google aan een website stelt, niet alleen tekstueel maar ook de layout.

 

 


Zoekmachines doorzoeken de tekst van de websites een tekst voor aanknoppingspunten. Een goede SEO-tekst is een webtekst gebaseerd op zoekwoorden, die goed,prettig en vlot leesbaar is voor mensen en zo begrijpelijk mogelijk voor zoekmachines. Zo verschijnt hij hoger bij de zoekresultaten en levert hij gratis bezoekers.

 

 

  1. SEO kan financieel interessant zijn, als de website wordt gevonden zal je klanten aan je kunnen binden.
  2. Aanpassingen zorgen voor een betere vindbaarheid en hebben een langdurige effect.
  3. Internetters die gericht info zoeken, komen sneller op uw website.
  4. Zoek optimalisatie kan je ook zelf uitvoeren, kost minder geld maar wel meer tijd.
  5. SEO is goedkoper dan SEA (Search Engine Advertising).


SEO is natuurlijk niet alles wat er toe doet om meer klanten binnen te krijgen, het is een goede advertentie voor je website, maar zodra de website niet op orde is en geen professionele uitstraling heeft dan zal de toekomstige klant ook afhaken.
Verwacht geen wonderen van SEO er zijn veel afhankelijkheden om hoog te scoren in de zoekmachines, probeer een goede midden weg te vinden.


Volgens veel SEO aanbieders wel,maar door een systematische aanpak is het mogelijk om je website te optimaliseren, neem er de tijd voor om tot een goed resultaat te komen.
Er is op internet genoeg over te vinden om dit zelf te doen, er zijn natuurlijk ook genoeg trucjes om de resultaten te manipuleren maar worden snel oontdekt en zullen daarna weinig effect hebben of zelfs een negatief resultaat geven. Eerlijkheid duurt het langst.

 


Zoekwoorden / Keywords zijn de woorden die  mensen in een zoekmachine intikken, in de database van de zoekmachine staat of staan deze woorden en laten dan de relevantste en populairste websites zien.

 

 


Basis voor een goede ranking (hoog scoren in de zoekmachine) is dat de website makkelijk ge””indexeerd kunnen worden, daar zijn verschillende oplossingen voor een ander technische detail is de laadsnelheid van de website. Verder is het belangrijk dat je strategisch in de teksten belangrijke woorden verwerkt waardoor je gevonden wordt. Daarnaast krijg je natuurlijk de link-building, zorg dat er op andere sites (Blogs, Forums en andere discussie platforms) zoveel mogelijk links naar je eigen website komt.